Meteen naar de content

Al meer dan 100.000+ tevreden painters!

  Wat is Diamond Painting?

  Diamond Painting - Wat is Diamond Painting? - Diamond Painter

   

  Met Diamond Painting maakt u een schilderij met diamantjes (gekleurde kristallen steentjes). Dit wordt ook wel borduren met steentjes genoemd. Op het canvas staat het patroon duidelijke aangegeven zodat u goed kunt zien waar de steentjes gelegd moeten worden.

  Hoe werkt Diamond Painting?

  Wanneer u een diamond painting pakket besteld krijgt u een compleet pakket geleverd, alle benodigde materialen zitten hierin. U kunt direct aan de slag.

  Om te beginnen is het handig om overzicht te krijgen in de gekleurde steentjes, sorteer deze zo nodig in een opbergdoosje/sorteerdoosje en benummer de vakjes. Pak vervolgens het canvas. Het canvas is voorzien van het patroon met een lijmlaag/kleeflaag met daaroverheen een beschermfolie

  Zorg voor een vlakke ondergrond en bekijk aan welke kant van het patroon u wilt beginnen. Haal een klein stukje van de beschermfolie los en klap deze om. Bekijk welke kleuren (codes) u nodig heeft en leg deze apart. Begin met 1 kleur, leg deze in het meegeleverde bakje zodat u overzichtelijk kunt werken.

  Plaats met behulp van het pincet de gekleurde kristallen steentjes 1 voor 1 op de juiste plaats die op het canvas staat aangegeven. Wanneer u wilt wisselen van kleur kunt u vanuit het bakje de steentjes makkelijk in een zakje of opbergdoosje terug leggen. Er zit een soort trechtertje aan het bakje.

  Druk zo nodig de steentjes af en toe goed aan zodat deze mooi strak en netjes tegen elkaar aanliggen.

  Stap voor stap vult u het patroon op met de gekleurde steentjes tot uw schilderij compleet is.

  Tip 1 : Haal steeds maar een klein stukje van de folie los om ervoor te zorgen dat de lijmlaag intact blijft en niet vervuild kan worden door bijvoorbeeld stof. Hierdoor gaat de kleefbaarheid van de lijmlaag achteruit.

  Tip 2: het werkt sneller om de steentjes per kleur te leggen ipv per rij.

  Handige hulpmiddelen bij het maken van Diamond Painting schilderijen

  Bij het maken van uw Diamond Painting schilderij kunt u gebruikmaken van handige hulpmiddelen zoals opbergdoosjes voor het sorteren van de steentjes. Als u ’s avonds wanneer het donker wordt het patroon minder goed ziet, kunt u gebruik maken van een daglichtlamp. Hierdoor heeft u geen vermoeide ogen meer en kunt u het patroon goed zien. Deze daglichtlampen zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar zoals tafelmodellen en vloerlampen.

  Tot slot: wij hopen dat u veel plezier beleeft aan het knutselen met Diamond Painting, het is een leuke en creatieve hobby voor jong en oud.


  Gratis verzending

  Vanaf € 20,00 betaal je bij ons geen verzendkosten.

  Persoonlijke klantenservice

  Je mag ons altijd mailen en/of een bericht via Social media sturen, we helpen je graag verder!

  100% tevredenheidsgarantie

  Als jij blij bent, zijn wij dit ook. Meer dan 100.000 andere painters gingen je voor.